Onze acht richtingwijzers

Groene omgeving

D66 gaat voor groen. Natuur, parken en water bieden een ideale gelegenheid om te ontspannen en te genieten.

Energie en klimaat

Duurzaam is voor D66 vanzelfsprekend. We streven naar het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving en het behoud van het groene karakter van onze gemeente.

Onderwijs, cultuur en sport

Talentontwikkeling is een van de krachtigste wapens tegen maatschappelijke ongelijkheid. De school speelt een belangrijke rol in de kernen en op sociaal gebied.

Verkeer en bereikbaarheid

D66 wil duurzame mobiliteit. Het is een uitdaging om een evenwicht te bereiken tussen bereikbaarheid, economie, veiligheid, milieu en klimaat.

Participatie en bestuur

D66 Gilze en Rijen zet in op een competent, integer en transparant gemeentebestuur, een bestuur dat daadkrachtig, interactief en uitnodigend voor inwoners opereert.

Zorg en gezondheid

D66 wil dat de gewenste transformatie van de zorg van nationaal naar lokaal nog beter georganiseerd wordt. Deze komt in Gilze en Rijen nog onvoldoende van de grond.

Wonen en veiligheid

D66 wil dat er voldoende betaalbare woningen in de lagere en middenprijsklasse zijn in onze gemeente. Momenteel zijn er niet voldoende koopwoningen, maar er is ook een lange wachttijd voor een huurwoning.

Economie en banen

D66 Gilze en Rijen wil dat de gemeente aantrekkelijk is en blijft voor bedrijven. De gemeente dient zich stevig in te zetten voor een gunstig vestigingsklimaat

Lees op onze website de volledige tekst van onze standpunten.

 


facebookpagina facebookpagina

 

 

 

 

politiek, politieke partij, gilze en rijen, gilze, rijen, d66, verkiezing, raad, gemeente, D66