Afgelopen jaar heeft de RCS met trots maar liefst 7 acts met maar liefst 8 sauwelaars mogen aankondigen! Naast de Hoofdsponsor van carnavalsseizoen 2017-2018 van de RCS, Gotcha Audiovisueel/ Entertainment/ Multimedia, is de evenement sponsor voor het sauwelen Kin Makelaars en Kin Assurantiën.

Het jaar 2018 beloofd wederom veel gelach en gegier. Ook dit jaar zullen de enthousiaste Sauwelaars de ton betreden met een fantastisch typetje! Met dit jaar maar liefst twee debutanten.

Als geboren en getogen Rijenaar heeft Frank Hermens altijd al de ambitie gehad om een keer in de ton te gaan staan. Waarom? Hij houd van ons dorp! Frank kent een heleboel dorpsgenoten en is betrokken bij het lokale gebeuren (Stichting Juin en HalloGilzeRijen)

Hij houdt van flauwe humor én van een kritische noot. Frank heeft het carnavalvieren in DNA meegekregen (CV de Splitters). Vanaf 1976 bezoekt hij jaarlijks de sauwelavonden.

Frank zegt,”Ik ben er nu pas zelf klaar voor om de stap in de sauwelton te wagen. Het komt wanneer het komt, zullen we maar zeggen”. “Voor mijn Rijens dialect hoef ik niet te oefenen, dat zit er nog prima in”. Als ik samen met alle sauwelaars drie leuke avonden kunnen brengen, dan ben ik een heel gelukkige en trotse local, aldus Frank.

Als tweede debutant stellen wij u voor; Werner van Looy, hij is echtgenoot en vader van twee kinderen. Zoals hij aangeeft een levend klimrek. Overdag is hij systeembeheerder en soms schrijver.

Voor hem is geen mooier geluid dan een lach! Van jongs af aan doet Werner er alles aan om met enige regelmaat een glimlach te toveren bij de mensen om hem heen.

Het liefste hoort Werner een heel publiek lachen, om weer wat dichter bij de lach van publiek te komen, beklimt hij soms het podium als “Ad Wringersgat”. Voor de buurtvereniging Spontaan Ontstaan mag hij als paashaas altijd de boel entertainen. Telkens als hij de sauwelaars in de ton zag, dacht hij: “Dat wil ik ook”. Daarom heeft hij gevraagd of hij ook eens in de sauwelton mag klimmen. Werner zegt,”Dat ik daarbij een raar kostuum aan moet trekken vind ik geen enkel probleem, het is bijna mijn tweede natuur”.

Dit beloofd uiteraard weer drie avonden vol vermaak! Wij wensen alle Sauwelaars veel succes met de voorbereidingen.

Wilt u ook genieten van deze avonden ben er dan snel bij!

Kaarten voor het Sauwel spektakel zijn te koop bij de Boodschap, Nassaulaan 62-64 of online via www.ccgr.nl. Kaarten geven toegang tot de zaal, er is geen stoelreservering mogelijk. De kaartjes kosten €11,- per stuk. De Boodschap is rookvrij, voor de rokers is er een buitenpatio beschikbaar.