het NatuurPodium had een mooi programma voor het lentefestival samengesteld, maar kreeg helaas niet alle juridische details voor de vergunning op tijd geregeld.

Daarom moesten ze het vervelende besluit nemen het lentefestival te annuleren. Vanaf nu kijken ze weer vooruit en zijn druk bezig met de organisatie van het volgende evenement, namelijk het vervolg op het succesvolle Ratatouille tijdens Rijen Ruikt. Dit zal plaatsvinden op zondag 10 juni en wordt net als vorig jaar een dag vol theater, dans en muziek. Zet de datum alvast in uw agenda en houdt de website en Facebookpagina van het NatuurPodium in de gaten, want binnenkort volgt meer nieuws over dit evenement!

Culturele ANBI-status voor Het NatuurPodium

Het NatuurPodium is door de Belastingdienst erkend als een Culturele ANBI (Algemeen Nut beogende instelling). Om als culturele ANBI aangemerkt te worden, moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Wilt u meer weten?
Graag informeren wij u nader over de mogelijkheden van doneren aan Het NatuurPodium en de belastingvoordelen voor u daarvan. Neem daarvoor contact op met onze penningmeester Carel Brands, via penningmeester@hetnatuurpodium.nl

Bodemonderzoek voor fundering
Op vrijdag 16 maart heeft de firma Geosonda op het terrein waar Het NatuurPodium in de toekomst zal komen een aantal grondboringen verricht. Deze boringen zijn nodig om te achterhalen voor welke fundering de bodem het meest geschikt is.

Zolang er geen podium is, zijn er op locatie activiteiten en openluchtvoorstellingen te zien zodat de bezoeker kennis kan maken met het unieke karakter en de vordering van Het NatuurPodium. Op 10 juni a.s., tijdens Rijen Ruikt, zal in navolging Ratatouille vorig jaar, weer een pop-up theater met een mooi aanbod van muziek, dans en theater te zien zijn op onze locatie.