Indekoperenketel start het stookseizoen op zaterdagmiddag 21 april aanstaande met een ketelfeest.  In de destilleerwerkplaats in het buitengebied van Gilze zal een nieuwe destilleerketel in gebruik worden genomen. Wat er in de ketel gedestilleerd wordt op het feest is nu nog niet bekend.

INDEKOPERENKETEL maakt van restproducten afkomstig van lokale telers, bedrijfjes of bos- en landschapbeheerders etherische olie en hydrolaat. Tijdens het ketelfeest kunnen de bezoekers het stoomdestilleren zien en vooral ruiken.

Henk Ploeger, destillateur van INDEKOPERENKETEL, geeft uitleg over de techniek en de gebruikte planten.

De destilleerwerkplaats is gevestigd aan de Alphensebaan 35 in Gilze en de toegang is gratis.  Het ketelfeest is op 21 april van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Meer weten? Mail naar: indekoperenketel@gmail.com