Tijdens het jubileumconcert van mandolineorkest Estrellita, dat dit jaar 60 jaar bestaat, ontving Rica Boemaars uit handen van de gedeputeerde van de provincie Henri Swinkels, de gouden duim. In de speech, die burgemeester Boelhouwer hield, noemde hij Rica terecht het boegbeeld van het orkest.

Namens bestuur en alle leden van het orkest……bedankt Rica, bedankt voor je toewijding, je gastvrijheid, jouw inzet voor het orkest en het welzijn van alle leden van het orkest, bedankt voor alle kopjes koffie, koekjes, glazen wijn, bekertjes limonade, die we na de repetitie bij jou in de keuken genuttigd hebben, bedankt voor jouw zolder, waar nog steeds les gegeven wordt door Benny Ludemann aan de leerlingen van het orkest, bedankt voor alle vergaderingen, die we met elkaar gehad hebben, voor alle lol en gezellige gesprekken tijdens de concertreizen, voor jouw auto, waar regelmatig instrumenten, podium etc in vervoerd worden en voor je alle ontelbare andere activiteiten in het belang van het orkest.Dat moest goud worden!!!!