Van Oosterheide via de Boswachterij Dorst naar NS-station Gilze-Rijen. Dat is op hoofdlijnen de route van een nieuwe wandelroute door de bossen tussen Oosterhout en Rijen. De wandeling is 11 kilometer lang en wordt aangeboden door de vrijwillige gastheren en gastvrouwen van het stationsgebouw van NS-station Gilze-Rijen.

Het startpunt van de wandeling is bij de Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout. Een plek die met de buurtbus te bereiken is vanaf NS-station Gilze-Rijen. Onderweg komen de wandelaars langs enkele horecagelegenheden en bankjes om waar nodig even uit te rusten. Al deze plekken zijn beschreven in de wandelroute. Ook is er een toelichting gemaakt op markante en historische plekken die de wandelaars passeren. 95% van de wandeling gaat over onverharde bospaden. Daardoor is de wandeling niet geschikt voor rolstoelen of het meenemen van kinderwagens. Een uitgebreide routebeschrijving vind je hier: https://www.hallogilzerijen.nl/wp-content/uploads/2018/08/31-juli-GR-FI-gps-Wandeling.pdf

De route is ook te vinden op http://gpstracks.nl/wandelroutes-noordbrabant.php?id=4843 en verkrijgbaar in het stationsgebouw van NS-station Gilze-Rijen. Daarnaast is deze tot 1 september 2018 ook te downloaden via www.gilzerijen.nl en te vinden op www.toerlezjoere.nl