Tijdens de komende Veteranen Netwerkborrel zal Edwin Vermetten vertellen over zijn deelname aan de Invictus Games. Het bijzondere moment waarop hij zijn tennismaat Paul Guest troostte en moed insprak tijdens een wedstrijd werd wereldnieuws. De netwerkborrel vindt plaats op donderdag 15 november vanaf 19.30 uur in Café Hoegaarden in Tilburg.

De Invictus Games is een groot sportevenement voor gewond geraakte militairen en veteranen. De Engelse Prins Harry is mede-oprichter en beschermheer van deze spelen, die afgelopen maand in Sidney Australië werden gehouden. In mei 2020 worden deze Invictus Games in Den Haag gehouden.

Edwin Vermetten raakte zwaar gewond tijdens zijn uitzending naar Bosnië in 2001, tijdens een ongeluk met zijn viertonner. Twee verbrijzelde benen en verschillende schedelbreuken als gevolg. In Sidney deed Edwin mee met verschillende disciplines, waaronder tennis. Voor het herendubbel werd hij gekoppeld aan de Engelsman Paul Guest (in 1987 gewond geraakt bij de strijd in Noord-Ierland).

Paniekaanval
Tijdens hun tenniswedstrijd vloog een helikopter over. Hierdoor raakte Paul compleet in de war en kreeg een paniekaanval. Edwin merkte direct dat er iets vreselijk mis was met zijn tennismaat en ondernam actie. Door Paul vast te pakken en hem te troosten met de woorden “Let it go…” en door dit lied uit de Disneyfilm “Frozen” te gaan zingen, kwam Paul uit zijn aanval. Hij herpakte zich en speelde de wedstrijd uit, die ze in een tiebreak wonnen met 11-9.

Dit moment ging de hele wereld over en staat inmiddels symbool voor de Invictus Games in Sidney. Door dit optreden ontving Edwin de “Above and Beyond Award” uit handen van de organisatie. Deze bijzondere prijs staat symbool voor kameraadschap.

Vanaf 20.30 uur zal Edwin zijn verhaal delen met de aanwezigen bij de Veteranen Netwerkborrel.

De Veteranen Netwerkborrel wordt georganiseerd door de Stichting Veteranen Hart van Brabant en heeft als doel om veteranen (en zijn omgeving) met elkaar in contact te brengen. De stichting bestaat sinds februari 2014 en fungeert als kennisplatform in de regio Midden-Brabant. Door het verbinden en versterken van de contacten van en voor veteranen ontstaat een sterke sociale, economische en maatschappelijke basis waar veteranen en hun omgeving op kunnen vertrouwen en bouwen.

Meer weten?
Meer informatie vind je op onze Facebookpagina http://www.facebook.com/veteranenhvb, of volg ons op Instagram via @VeteranenHvB.