Fysiotherapeut Nathan Hutting is één van de drie genomineerden voor Fysio in Beeld award 2018. Dit is dé talent award voor die fysiotherapeut, groep fysiotherapeuten of praktijk die volgens collega- fysiotherapeuten in 2018 een bijzondere prestatie heeft geleverd. De winnaar van de award wordt op 8 december tijdens het jaarlijkse congres voor fysiotherapeuten in Den Bosch bekend gemaakt.

Centrum Fysiotherapie & Manuele therapie in Rijen
Nathan is sinds 2005 werkzaam bij het Centrum Fysiotherapie & Manuele therapie in Rijen. Hij combineert het praktisch werken als fysiotherapeut en manueel therapeut met een baan als wetenschappelijk onderzoeker bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is bestuurslid van Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Jury oordeel: “nieuwsgierig naar meer kennis”
Onlangs werd Nathan door Henk Jansen, bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, in de praktijk in Rijen gefeliciteerd met zijn nominatie. In haar oordeel zegt de jury: “Opgeleid als fysiotherapeut, nadien in de manuele therapie, en steeds nieuwsgierig naar nog meer kennis, meer achtergrond en verklaring opgeschoven naar de wetenschap. Zich realiserend dat wetenschap niet het eindpunt kan zijn, richtte hij zich weer op de praktische vertaling; de uitrol naar de dagelijkse praktijk. Zich bewust van deze lastige wisselwerking heeft hij zich ingezet voor verbetering van dit proces door een taak op zich te nemen binnen de specialistenvereniging, ook internationaal. Daarnaast in zijn dagelijks werk nog steeds wetenschapper, bestuurder, adviseur op vele fronten en zeker nog fysiotherapeut.”

Behandeling volgens nieuwste inzichten
Binnen de praktijk richt Nathan zich met name op het behandelen van mensen door middel van manuele therapie en shockwave therapie, met name bij mensen met klachten van de rug, nek, schouders en armen. Over het vak fysiotherapie zegt hij: “Uiteindelijk gaat het er toch om de patiënt zo goed mogelijk te helpen. Het komt geregeld voor dat mensen behoorlijk somber binnenkomen. Vanwege hun beperkingen zien ze het allemaal niet meer zitten. Als zo iemand dan na een poosje weer lekker in z’n vel zit, denk ik: dáár doe ik het dus allemaal voor.” Nathan heeft ook een boodschap voor zijn collega’s: “Ik werk hard omdat ik trots ben op ons vak. Dat is ook mijn boodschap aan collega’s: je mag trots zijn op wat je doet; we leveren allemaal onze eigen bijdrage. Met motivatie en inzet zorgen wij er iedere dag opnieuw voor dat patiënten met minder of zonder beperkingen de deur uitgaan. Fysiotherapeuten doen hun werk met veel inzet en bevlogenheid. Eigenlijk hebben we allemaal wel een prijs verdiend.”

Als bestuurslid houdt Nathan zich bezig met innovatie, iets dat ook zijn wetenschappelijk onderzoek naar voren komt. Deze lijn wordt doorgezet binnen het Centrum Fysiotherapie & Manuele therapie. Binnen de praktijk, die dit jaar 50 jaar bestaat en op twee locaties in Rijen gevestigd is, wordt geprobeerd om de cliënten volgens de nieuwste inzichten te behandelen, gecombineerd met de persoonlijke aandacht die ieder mens verdient.

Momenteel verblijft Nathan een week in de Verenigde Staten, waar hij Nederland vertegenwoordigd tijdens het Amerikaanse manuele therapie congres en tevens een presentatie zal verzorgen over een van zijn recente onderzoeken.

Hier vindt u meer informatie en een link om te stemmen