Vanaf 23 november kunnen inwoners van de gemeente Gilze en Rijen op het kunstwerk stemmen dat ze graag in hun gemeente willen zien. Op de website www.kunstindegemeente.nl staan vijf kunstwerken waaruit men kan kiezen. De kunstwerken zijn gemaakt of ontworpen door lokale kunstenaars, te weten Niko de Wit, Piet Haagh, Adriaan Seelen en Simon Woudwijk.

Het is voor het eerst, dat op deze democratische wijze de inwoners van Gilze en Rijen kunnen bepalen welk kunstwerk ze het liefst in hun gemeente zien. Stemmen kan vanaf vandaag tot 31 december. Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, kiest uiteindelijk een jury het winnende kunstwerk.

Het gekozen kunstwerk komt begin volgend jaar op het Raadhuisplein te staan, rechts van de ingang voor het parkeerterrein. Het beeld zal daar een jaar lang te zien zijn. Na dat jaar komt er een ander kunstwerk op die plek en na een jaar weer een ander. Zo staat op het Raadhuisplein elk jaar een verrassend nieuw kunstwerk. Een kunstwerk waar iedere inwoner van Gilze en Rijen een mening over zal hebben en die mening van tevoren kan laten zien door te stemmen. En dat is uniek voor Gilze en Rijen. En niet alleen voor Gilze en Rijen, want er zijn maar een paar gemeenten in Nederland die deze democratische manier van het kiezen voor een kunstwerk aan de inwoners bieden.

Op de website www.kunstindegemeente.nl staat meer over de vijf kunstwerken waarop gestemd kan worden. Daar staat ook het stemformulier waarmee inwoners gemakkelijk kunnen stemmen.