Dit jaar bestaat de Muziekschool PLUS (voorheen Wilma’s Muziekschool) 20 jaar. In al die jaren heeft de muziekschool zich ontwikkeld naar een professionele organisatie. Muziek en kwaliteit staan voorop bij de begeleiding van de leerlingen.

Naast haar kwalificaties heeft Wilma, oprichter en eigenaar van de muziekschool, de afgelopen jaren ook haar kennis verrijkt over met name autisme. Zij is er achter gekomen dat met een persoonlijke begeleiding en een juiste aanpak ook deze leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig musicus. Om te accentueren dat ze naast de reguliere muziekopleidingen ook aandacht besteedt aan leerlingen met bijvoorbeeld autisme heeft ze het roer omgegooid. Dat heeft geleid tot de Muziekschool PLUS.

Netwerken
Inmiddels is er een behoorlijk netwerk opgebouwd met instanties die werkzaam zijn in de zorg. Met name de persoonlijke aanpak spreekt de instanties aan. In de praktijk zijn de resultaten te zien. Naast het muzikale gedeelte zie je dat deze leerlingen meer vertrouwen in zichzelf krijgen. Belangrijk in de maatschappij van vandaag.

Duidelijkheid
Wilma is erg trots dat haar muziekschool zich in die afgelopen 20 jaar op deze manier heeft ontwikkeld. Ze zegt daarover: “Laat mij duidelijk zijn. Mijn muziekschool biedt ruimte om instrumenten te gaan beheersen door mensen die geen handicap hebben en in de PLUS zit de ruimte die de leerling krijgt, die een lichte handicap heeft. Die combinatie geeft mij het plezier wat ik naar de leerlingen probeer uit te stralen.”

Cantus Autismus
Ook is Wilma trots dat in het kader van het 20 jarig bestaan voor de 3e keer Cantus Autismus wordt georganiseerd. Op 7 april 2019 spelen leerlingen met en zonder handicap samen. Maar niet alleen. Een keur van professionele muzikanten sluit aan, zelfs een rockband en een Italiaanse zanger doen mee. Samen maken we het thema “Flower Power” tot een muzikale show.