Op 15 maart is een bijzonder nieuw kunstwerk in Rijen onthuld. Bijzonder is het kunstwerk omdat het gemaakt is door een in Rijen wonende kunstenaar en omdat de inwoners van Gilze en Rijen mede bepaald hebben, dat juist dit kunstwerk op het Raadhuisplein moest komen.

En niet op de laatste plaats is het kunstwerk bijzonder omdat het maar een jaar te zien zal zijn. Na dat jaar komt op dezelfde plek een ander kunstwerk, ook weer voor een jaar en ook weer mede gekozen door de inwoners van Gilze en Rijen.

In aanwezigheid van de kunstenaar, Adriaan Seelen, is het kunstwerk The day destroys the night vandaag door wethouder Ariane Zwarts onthuld. Voorafgaand aan die plechtigheid, lichtte de vicevoorzitter van Stichting Kunstweek, David Polak, in aanwezigheid van een groot aantal belangstellenden, de procedure toe die heeft geleid tot de keuze van het geplaatste kunstwerk.

Ontstaan in een droom
Daarna gaf de kunstenaar een toelichting op zijn werk. Hij vertelde onder andere dat het werk in een droom is ontstaan. Als je door de gaten in het werk kijkt, zie je het hoofd van de kunstenaar. Mevrouw Zwarts gaf aan er trots op te zijn, dat in de gemeente weer een mooi nieuw kunstwerk te zien is. Ze hoopt dat door de jaarlijkse wisseling van het kunstwerk, de plek op het Raadhuisplein extra aantrekkelijk blijft.

Over enkele weken start het nieuwe traject dat tot de verkiezing van het nieuwe kunstwerk moet leiden dat over een jaar de plek van The day destroys the night zal innnemen.