De ervaren CDA-wethouder Rolph Dols uit Gilze en Rijen wordt door de fractie van het CDA In Tilburg voorgedragen als opvolger van Erik de Ridder. Dols (56 jaar) is een jaar geleden begonnen aan zijn 3e termijn als wethouder in Gilze-Rijen. De afgelopen jaren hadden De Ridder en Dols nagenoeg dezelfde portefeuilles. Deze periode zijn de portefeuilles van beide wethouders gewijzigd.

De fractie ziet in hem de ideale kandidaat. CDA-fractielid Marti de Brouwer zegt over hem: ‘hij heeft actuele kennis van de dossiers uit de portefeuille,  is gepokt en gemazeld in de lokale politiek, is direct inzetbaar en heeft een relevant landelijke netwerk en is goed bekend in de regio en bij de provincie’.

Dols is getrouwd en heeft twee kinderen. Eerder werkte hij o.a. als docent op De Rooi Pannen en als vestigingsdirecteur voor het CWI / UWV in Tilburg. Dols kijkt er naar uit om wethouder in Tilburg te worden: ‘aan de ene kant ben ik enorm trots in het vertrouwen dat de CDA fractie in Tilburg heeft in mij als persoon en wethouder. Aan de andere kant betekent deze stap dat ik afscheid neem van mijn huidige baan. We hebben veel bereikt en er staat nog genoeg op stapel. Een mooie taak voor mijn opvolger in Gilze en Rijen’.
Over Tilburg en zijn portefeuilles zegt Dols: ‘de gemeente Tilburg is voor mij geen onbekend terrein. Ik heb er gewoond, gewerkt en gestudeerd. De laatste negen jaren heb ik Tilburg leren kennen als de regie-gemeente in de regio Hart van Brabant.

Midden in de samenleving actief
De portefeuilles waarvoor Erik de Ridder op dit moment verantwoordelijk is, zijn portefeuilles waarbij je midden in de samenleving actief bent. De basis voor het leveren van toegevoegde waarde binnen portefeuilles als Zorg en Welzijn, Ouderenbeleid, Sport en Evenementen is niet alleen het maken van de juiste beleidskeuzes maar ook door daadwerkelijk in contact te treden met inwoners en hun signalen, zorgen en wensen op een pragmatische wijze te vertalen. Niet de regels staan hierin altijd centraal, maar er zal meer en meer gekeken gaan worden naar de toegevoegde waarde van ons handelen. Hier zal ik, op een inspirerende wijze, een bijdrage aan leveren’.

Naar verwachting zal Dols in mei de functie van de Ridder overnemen, die vanaf dat moment start als Watergraaf bij Waterschap De Dommel in Boxtel.