Na weken repeteren was het op 17 april weer zo ver: het jaarlijkse optreden van de schoolband en het schoolkoor van BS De Vijf Eiken in een bomvolle aula!

Scheurende gitaren en knallende drums
Een grote groep jonge muzikanten en vocalisten meldden zich begin 2019 vol enthousiasme voor dit bijzondere muziekproject onder leiding van Anton Wolvekamp, die aan alle groepen wekelijks muziekles geeft. Tijdens de lessen wordt gemusiceerd met allerlei instrumenten, gezongen, geluisterd en gecomponeerd. Speciaal voor dit project heeft de school de benodigde instrumenten aangeschaft en uiteraard hebben alle leerlingen van de school de kans gekregen om tijdens de muziekles even te ervaren hoe het is om in een echte band te spelen. En dat is een unieke ervaring.

Band, koor en orkest
De band werd ondersteund door het schoolkoor, dat ook aan het repeteren is voor hun uitvoering later dit schooljaar. Zij zullen ook optreden met het schoolorkest en dat belooft net als deze show een bijzondere muzikale ervaring te worden.

De schoolband bestaat uit een drummer, drie gitaristen, twee toetsenisten en een saxofonist. Natuurlijk speelde meester Anton ook mee, dit jaar sloeg hij er vrolijk op los achter het drumstel. Songs als Outlaw in ’em en Hallelujah schalden door het gebouw, waar groep 8 zojuist de eindtoets had afgerond. Zij werden, net als de rest van het publiek, getrakteerd op een speciale verrassing. De band had met het koor het schoollied ingestudeerd en dat klonk als nooit tevoren, iedereen in de zaal zong vrolijk mee. Het klonk als muzikaal vuurwerk op BS De Vijf Eiken: vertrouwd, vernieuwend en onvergetelijk!