Op 7 april, bestond Muziekschool-plus (voorheen Wilma’s Muziekschool) 20 jaar. Reden voor een muzikaal feest!

Flower power was het thema en voor de derde keer in successie ‘Cantus Autismus’. Een groots opgezet muziek en spektakelshow waaraan vele leerlingen, ouders, professionele artiesten, instellingen, bedrijven, vrijwilligers, kleinere en grotere sponsoren, hun medewerking verleenden.
De grote zaal van de Molenwiek in Molenschot was vol met belangstellenden. Zij lieten zich trakteren op een muzikale feesttaart verdeeld in maar liefst 23 stukjes van wervelend, song en ritme-gebak. Van Luisterliedjes tot het Hard-Rockwerk van de band White Limo. En van popgeweld, via rustig pianospel, een Moluks volksliedje, naar een Italiaans disconummer.

De diverse muziekstukken werden op komische wijze aangekondigd door het Tilburgse duo Bep en Harrie. Alle artiesten deden het fantastisch. Zo was er Valentina, een dametje dat al enige tijd leerling is bij Muziekschool-Plus en zich tot een heerlijk muzikaal niveau ontwikkeld heeft. En wat te denken van Patrick, een jongen die met simpele handbewegingen het publiek met zich mee wist te krijgen. Laten we ook het gastoptreden van Marloes niet vergeten. Met haar bijzonder heldere stem mag ze gerust een juweeltje worden genoemd.

Tomeloze inzet
Aan het einde van de show was het Wilma die alle medewerkenden bedankte voor hun tomeloze inzet. Zonder hen zou er van een dergelijke presentatie geen sprake kunnen zijn!

Meer over Wilma van der Draaij
Zij is een muzikale vakvrouw, in de ruimste zin van het woord bezeten van muziek. Gekend om haar talenten, creativiteit en de persoonlijke begeleiding van haar leerlingen. Wilma startte in 1999, nadat ze het conservatoriumdiploma docerend musicus had behaald haar eigen Wilma’s muziekschool.
Onder de indruk
Na een aantal jaren werd ze opgemerkt door J. Merkus, een kunstenaar die werkzaam was bij Week van de Amateur Kunst. Hij was onder de indruk van Wilma’s werkwijze en wees haar op talenten waarvan Wilma zichzelf maar amper bewust was. De persoonlijke aandacht, vooral bij de leerlingen met een geestelijke of lichamelijke handicap en het plezier dat deze doelgroep met hun instrument door Wilma wordt aangereikt is ongekend.
Het heeft zelfs tot gevolg dat geïnteresseerden uit het gehele land Muziekschool-plus bezoeken.

Lesgeven aan kinderen met een bijzondere eigenschap
De Gemeente Gilze en Rijen en de Stichting Gezondheidszorg Gilze zijn de activiteiten van Muziekschool-plus niet ontgaan en zorgen op meerdere fronten  voor medewerking, daar waar nodig. Wilma heeft intussen ook niet stil gezeten en heeft zich bekwaamd met een tweede conservatoriumdiploma tot Docente Muziek met een specialisme in lesgeven aan kinderen met een bijzondere eigenschap. In de meeste gevallen is dat autisme.

Dank aan de sponsors, medewerkenden thema en verzorging decor, ouders van leerlingen voor hand en spandiensten. Geschreven door Jan van Rooij (bewerkt voor website en ingekort door eindredactie).