Gilze en Rijen heeft sinds kort twee nieuwe wethouders. Het gaat om Sandra Diepstraten, namens CDA, en David Vermorken, namens de nieuwe coalitiepartner VVD. Samen met burgemeester Jan Boelhouwer en de wethouders Ariane Zwarts (Gemeentebelang) en Aletta van der Veen (Kern’75) maken zij het college van burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen compleet.

Sandra Diepstraten

“Ik weet hoe belangrijk het is om samen met elkaar aan ruimtelijke projecten te werken”, aldus Sandra Diepstraten (44), de nieuwe wethouder van onder meer ruimtelijke ontwikkeling stedelijk gebied, verkeer en vervoer, spoorzaken en wonen. Ze is geboren en getogen in Gilze en woont sinds 2004 in Rijen. Sandra heeft ruime ervaring met vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Ze werkte lange tijd bij de gemeente Gilze en Rijen, onder meer als Programmamanager, en het laatste halfjaar voor Hilvarenbeek als Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling & Vergunningen. Sandra: “Er zijn heel veel mooie projecten in onze gemeente waar ik nu mee aan de slag ga!”

David Vermorken

“Ik hoop de inwoners en ondernemers in Gilze en Rijen de komende periode te mogen ontmoeten”, vertelt David Vermorken (33). Hij is de kersverse wethouder voor onder andere economische zaken en werkgelegenheid, financiën, sport en kunst en cultuur. Vanaf zijn tiende woont hij in Rijen. Veel mensen kennen hem vanwege zijn politieke activiteiten in Gilze en Rijen: in 2010 werd David commissielid Samenleving en de laatste vijf jaar was hij raadslid, lijsttrekker en fractievoorzitter. David: “Er staan grote financiële uitdagingen te wachten op de gemeente. Die moeten we samen het hoofd bieden.”

Coalitieprogramma en portefeuilleverdeling

Met de komst van de nieuwe coalitiepartner VVD en een vierde wethouder zijn tevens het coalitieprogramma en de portefeuilleverdeling aangepast. Voor meer informatie hiervoor kunt u kijken op www.gilzerijen.nl/college