Nadat de schoolband reeds had opgetreden in april, was het nu de beurt aan het schoolorkest en het koor. Een nieuw muzikaal project, onder leiding van vakleerkracht Anton Wolvekamp op BS De Vijf Eiken, waar oog is voor de unieke talenten van kinderen en ook muziek hoog in het vaandel staat.

Het schoolorkest bestaat uit leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 die reeds een instrument bespelen. De een is net begonnen, de ander al meer ervaren. Een uitdaging om alle jonge talenten en hun instrumenten te laten schitteren, maar het is gelukt. Woensdag 19 juni jl. klonk er oorstrelende orkestmuziek in de aula van de school van dwarsfluiten, piano’s, gitaren en viool!

Ook het schoolkoor leverde voor de tweede keer dit jaar een verrassende bijdrage aan het concert, door eigentijds repertoire te laten klinken als nooit tevoren. Onder luid applaus van de leerlingen uit de groepen 1 t/m 8, ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten werd de kers op de muzikale taart van dit jaar geplaatst. De leerlingen straalden, het publiek zong vrolijk mee en er wordt nu al uitgekeken naar de bijzondere muziekprojecten en natuurlijk de wekelijkse muzieklessen die ook volgend jaar een plek krijgen in het basisonderwijs op BS De Vijf Eiken.