Een woning gelegen aan de Generaal van Geenstraat in Rijen is maandag 5 augustus jl. voor de duur van drie maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Jan Boelhouwer besloten. Op 1 juni 2019 trof de politie er na aanleiding van een verkeerscontrole onder andere cocaïne, MDMA, amfetamine en XTC-pillen aan. Ook werd er hennep, hasj en een grote hoeveelheid Viagra-pillen gevonden. Het is verboden om dit pand te betreden tot 5 november 2019.

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Melden helpt!

Aanleiding voor deze vondst was een anonieme tip die bij de gemeente Gilze en Rijen gedaan werd.

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis, woonstichting Leystromen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Boelhouwer roept daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.