Een lagere energierekening, meer comfort en een hogere woningwaarde: een duurzaam huis is een slimme investering. Om inwoners van Gilze en Rijen daarin te ondersteunen, heeft de gemeente zich aangesloten bij het Regionaal Energieloket. Alle informatie die huiseigenaren en huurders van A tot Z helpt met energie besparen en het energiezuinig maken van de woning is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl/gilze-en-rijen.

 Ariane Zwarts, wethouder Duurzaamheid van Gilze en Rijen: “In de toekomst gaan alle woningen van het gas af. We gaan dan op een andere manier onze huizen verwarmen. Het beste is dus om energiebesparende maatregelen te nemen. Immers, wat je niet verbruikt aan energie hoef je ook niet op te wekken. Kortom, op een slimme manier energie besparen, is en blijft altijd een goed idee!”.

Lokale informatie

Het Regionaal Energieloket is dé plek waar alle lokale informatie over het verduurzamen van woningen verzameld staat. En zowel huiseigenaren als huurders vinden daar persoonlijk advies en goede vakspecialisten. Wethouder Zwarts: “Het is belangrijk dat we samen werk maken van een duurzaam Gilze en Rijen. Dan bedoel ik inwoners, bedrijven, scholen, andere organisaties en de gemeente. We gaan samen aan de slag op het terrein van klimaat, energie en circulaire economie. Het Regionaal Energieloket helpt onze inwoners daarbij. Inwoners uit onze gemeente kunnen daar terecht met vragen over het verduurzamen van hun huis. Bijvoorbeeld wat je nu al kunt doen met en in je huis en welke subsidies eventueel daarvoor beschikbaar zijn.”

www.regionaalenergieloket.nl

Het Regionaal Energieloket van Gilze en Rijen helpt ons dus met de volgende stap naar het verduurzamen van de woning. De HuisScan geeft inzicht in de kansen voor de woning, zoals zonnepanelen, isolatie- en warmte-oplossingen. Overigens kunnen inwoners ook gebruikmaken van een energieadviseur van Energie Gilze Rijen. Leystromen en de gemeente Gilze en Rijen maken dat mogelijk binnen het project Samen Bewust. Ten slotte biedt het Regionaal Energie Loket een overzicht van lokale initiatieven waar huiseigenaren bij kunnen aansluiten, zoals de regentonactie en subsidiemogelijkheden.