Inbrekers het zo moeilijk mogelijk maken

De gemeente Gilze en Rijen stelt een digitaal loket beschikbaar aan handelaren in tweedehands goederen voor het bijhouden van een in- en verkoopregister. Hierin houden handelaren bij wanneer, van wie en voor welke prijs ze een goed in- of verkopen. Op deze manier wordt het voor inbrekers zo moeilijk mogelijk gemaakt geld te verdienen aan hun inbraken.

Burgemeester Jan Boelhouwer: “Net als in alle andere gemeenten komen ook in Gilze en Rijen regelmatig woninginbraken voor. Vaak worden na een woninginbraak de gestolen goederen doorverkocht. Het kopen van gestolen goederen noemen we heling en is strafbaar. We willen het voor criminelen zo lastig mogelijk maken om geld te verdienen aan hun inbraken. En als een handelaar ziet dat het om gestolen goederen gaat, dan kunnen we de criminelen hierdoor ook sneller oppakken op het moment zij zich bij een handelaar hebben gemeld.”

Handelaren bezoeken

Het digitaal opkopersregister vervangt de papieren registratie. De in- en verkoopregisters worden actief gecontroleerd door de gemeente, in samenwerking met de politie. “Dinsdag 24 september start Gilze en Rijen met de invoering van het digitaal opkopersregister. Dan gaan de boa’s en politie samen de handelaren bezoeken. Er wordt dan besproken of handelaren bekend zijn met het digitaal opkopersregister, waar ze het register kunnen vinden, hoe ze kunnen inschrijven en waarom het belangrijk is om zich aan te melden”, aldus de burgemeester. Voor meer informatie: www.gilzerijen.nl/opkopersregister