Vrijdagavond 8 november was De Hof van Gilze helemaal volgelopen met kunstliefhebbers. Toen iedereen een plekje had ingenomen opende Mark Tittulaer van Cultuurplaats de Kunstweek. Komende week is er op verschillende locaties in de gemeente van alles te zien en te horen met betrekking tot kunst. Daarna kreeg Rob van Uden het woord. Hij vertelde over het ontstaan van de bundel met lokale dorpsgedichten. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan wethouder David Vermorken. Een aantal dichters hadden speciaal een gedicht geschreven voor lokale initiatieven. Zo schreef Jan de Jong een gedicht voor de Voedselbank en de Weggeefhoek, Corina van Steenhoven voor Vluchtelingewerk en Rob van Uden voor De Molenwiek.

Waar mijn wortels vleugels werden
Annelie Reuser had de workshop dichten – georganiseerd door de werkgroep – gevolgd en ook haar gedicht werd voorgedragen. Het prachtige gedicht van Badia Et-Talabi ‘Badia en Anneke’, vertelde over het emotionele gevoel van de moslima in het katholieke kappelleke in Molenschot en haar band met Sint Anneke. Hierna startte de verkoop van de gedichtenbundel met dorpsgedichten ‘Waar mijn wortels vleugels werden’. Vanaf nu te koop bij Bruna in Rijen en Novy in Gilze voor slechts €10,00.

The Frogs
In de verschillende pauzes speelde de lokale muzikanten van The Frogs diverse covers, waardoor een echt cafégevoel ontstond. Met nummers van The Rolling Stones, Joe Cocker en REM kreeg men in de laatste set zelfs de dansers op de vloer.

Connective Roping
Het is altijd spannend om na herkenbare kunstitems met iets aparts te komen. En dat was zeker de demonstratie Connective Roping door Daisy Frost en Karin Kerec. Het publiek kon deze performance enorm waarderen. De aanwezigen werd dan ook gevraagd hoe zij de demonstratie hadden ervaren en wat het met hun deed.

Kunstweek
Tenslotte waren er enkele deelnemers aan de Kunstroute op 17 november die zich kort presenteerden. Al met al een zeer succesvol tweede Kunstcafé. Als het bezoek aan de Kunstweek net zo voorspoedig verloopt dan wordt ook dat een succes.