De Herbergier in Tilburg is in nieuwe handen. Ineke & Raymond Snoeren uit Rijen hebben de sleutel overgenomen van Patrick en Marie-Hélène de Kort en kijken met vreugde uit naar de start van hun nieuwe leven als Herbergier-ondernemers. “We waren verliefd op het concept vanaf het eerste moment.”

Beide stellen zitten in de bibliotheek van de Herbergier, gevestigd in een oude school aan de Elzenstraat. “Op deze plek ontvangen we altijd ons bezoek”, vertelt vertrekkend ondernemer Patrick. “Gesprekken met medewerkers, familie van onze gasten. Dat gebeurt allemaal hier.” Aan de muur bij de ingang prijkt een indrukwekkende fotowand. “Dat is onze ‘Wall of fame’. Het zijn alle mensen die hier sinds 2012 hebben gewoond en inmiddels zijn overleden. 27 mensen.”

Raymond en Ineke zitten volop in de voorbereiding van de overname. Op 19 december vond de sleuteloverdracht plaats, maar per 1 januari nemen ze officieel hun intrek. Ze zeggen hun vertrouwde leven in Rijen gedag en kijken ernaar uit het mooie werk van hun voorgangers voort te zetten. Het stel heeft twee dochters (21 & 19 jaar), waarvan de jongste ook haar intrek neemt in Herbergier Tilburg. “Het komt nu allemaal heel erg dichtbij. Een spannende tijd waarin we elke dag de Herbergier een beetje beter leren kennen.”

‘Verliefd vanaf het eerste moment’
Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de kersverse zorgondernemers op Facebook lucht kregen van de zoektocht naar opvolgers. In februari 2019 bezocht het stel de infomiddag in Herbergier Tilburg. “We waren verliefd vanaf het eerste moment”, weet Ineke nog. “Op de visie, de missie, de manier hoe er hier geleefd wordt met elkaar. En het pand natuurlijk, een prachtig verbouwde oude school. Geweldig natuurlijk.”

Ook Patrick heeft de infodag nog goed in het geheugen. “Daar waren ruim twintig mensen aanwezig. Naderhand hebben we met een aantal nog wat gedronken hierboven in onze privé-woning. Raymond en Ineke bleven het langste hangen. Het viel Marie-Hélène en mij toen al op hoe geïnteresseerd ze waren.”

Klussen
En het voorgevoel klopte, tot vreugde van beide stellen. En dan gaat het ineens snel en is de overname officieel een feit. Raymond en Ineke zijn nog druk aan het klussen, nemen elke dag weer nieuwe informatie in zich op en raken steeds meer gewend. “We hebben er zin in!”

Meer weten of interesse in een interview? Contact opnemen met Raymond en Ineke kan via raymond.snoeren@herbergier.nl of 06-28317105/ 06-10453473