Op donderdag 5 maart 2020 starten we in Rijen met een nieuw project: ANWB Automaatje. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking VIPvoorelkaar, Zonnebloem Rijen-Molenschot, VoorMekaar!, SeniorenVereniging Rijen (SVR), gemeente Gilze en Rijen en uiteraard met ondersteuning van de ANWB. Om te kunnen starten is het ‘Vrijwilligers Informatie Punt’ (VIPvoorelkaar) in Rijen op zoek naar AutoMaatjes (chauffeurs).

Wat is ANWB AutoMaatje?
ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Het is een aanvulling op de bestaande vervoersdiensten. ANWB AutoMaatje is ingezet als middel om inwoners langer te laten deelnemen aan het maatschappelijk- en sociale leven.

Wat is jouw rol als AutoMaatje?
Als AutoMaatje vervoer je met je eigen auto, tegen een kleine kilometervergoeding, minder mobiele plaatsgenoten uit Rijen. Je ontvangt € 0,30 per gereden kilometer en de eventuele parkeerkosten. Wanneer je beschikbaar bent bespreken we bij een intakegesprek. Al ben je maar één moment doordeweeks, in de avond of in het weekend beschikbaar, dan help je al!

Beschik jij over?
 Een auto?
 Een geldig rijbewijs?
 Een inzittendenverzekering?
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Daarnaast vragen wij om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Indien je hier niet over beschikt vragen wij deze (kosteloos) voor je aan.

Noteer alvast in jouw agenda!
Op dinsdag 18 februari van 13.00 uur tot 14.30 uur staat een voorlichtingsbijeenkomst gepland voor alle vrijwilligers. Deze bijeenkomst is bij CC De Boodschap in Rijen.

Aanmelden doe je zo:
Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als AutoMaatje? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met: Maud Bakx van VIPvoorelkaar. Dit kan door een mail te sturen naar maud@vipvoorelkaar.nl of te bellen naar 06-52393057.