Zaterdag 7 maart a.s. mogen we een bijzondere zangeres welkom heten in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze. Dan staat Celine Cairo met haar voorstelling ‘Birds of Paradise’ op het podium. Even om te laten weten hoe groot ze is: in mei staat ze in een nagenoeg uitverkocht Concertgebouw.

De Amsterdamse singer-songwriter schrijft betoverende popliedjes en heeft een stem die je niet snel vergeet. Het begon ooit met spelen voor haar vrienden in de woonkamer van haar ouderlijk huis en inmiddels verovert Celine haar publiek in binnen- en buitenland. Met een mix van warme akoestische instrumenten en dromerige elektronica speelde ze diverse tours in het popcircuit, maar dit seizoen is ze terug in de theaters.

Ze nam haar debuutalbum op in Los Angeles, trad al op in Carnegie Hall en het Concertgebouw en won de Zilveren Notekraker met haar synth-popalbum Free Fall. Nu is ze terug met een nieuw theaterconcert waarin ze niet alleen haar eigen songs ten gehore brengt maar ook een ode brengt aan iconische vrouwen uit de popmuziek. Zo speelt ze bijzondere covers van onder meer Annie Lennox en Bonnie Raitt en van eigentijdse iconen zoals Lana del Rey en Florence Welch.

Ze neemt hiervoor haar vaste band mee voor fluisterende percussie, warm gitaarspel en de ijle sound-scapes waarin haar fluwelen stem en gitaarspel volop tot hun recht komen.

Celine Cairo – Birds of Paradise
Zaterdag 7 maart om 20.30 uur in CC De Schakel Entree: € 15,00
Kaarten via www.ccgr.nl of aan de kassa