Officiële opening door bewoner St. Franciscus en loco-jeugdburgemeester

Begin dit jaar was de expositie Vrijheid in kunst te zien in zorgcentrum Vita te Rijen. Binnenkort verhuizen de kunstwerken naar Gilze waar ze vanaf 7 maart vier weken te bewonderen zijn in zorgcentrum St. Franciscus. De officiële opening wordt deze keer verricht door een bewoner van St. Franciscus en loco-jeugdburgemeester Amber.

De expositie in Rijen werd drukbezocht. Ook na de opening werden de meer dan vijftig kunstwerken bekeken door bewoners van Vita en bezoekers van buiten het zorgcentrum. Vrijheid in kunst wordt gehouden als onderdeel van het programma 75 jaar vrijheid Gilze en Rijen, waar een aparte werkgroep de kartrekker van is. Voor het programmaonderdeel kunst hebben Cultuurplaats en de KunstCommissie de handen in een geslagen.

Bijzonder kunstwerk alleen in Gilze te zien
In Rijen was het qua locatie niet mogelijk om de hele periode ‘De Vrijheidskar’ van de beeldend kunstenaars Gerry Peene en Bert van der Lee uit Gilze te tonen. Bij deze ‘thuiswedstrijd’ bij St. Franciscus is dat wel gelukt. Daarmee biedt deze nieuwe editie van de expositie een extra reden om Vrijheid in kunst in Gilze te bezoeken.

Officiële opening
De opening van de expositie bij Vita in Rijen vindt plaats op zaterdag 7 maart om 14.00 uur. Amber, één van de twee loco-jeugdburgemeester van Gilze en Rijen, zal samen met een bewoner van St. Franciscus, die de bevrijding in 1944 zelf heeft meegemaakt, de officiële opening verrichten. Iedereen die daarbij aanwezig wil zijn, is van harte welkom. Voor wie die dag verhinderd is, is de expositie tot en met zondag 5 april dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur te bewonderen.

Cultuurplaats
Cultuurplaats is het platform binnen Gilze en Rijen voor kunst- en cultuureducatie: op school, na school en in de vrije tijd. Daarnaast zorgt deze stichting ervoor dat jong en oud laagdrempelig kan deelnemen aan kunst en cultuur, bijvoorbeeld door projecten en/of evenementen.

KunstCommissie Gilze en Rijen
De KunstCommissie adviseert en ondersteunt de gemeente Gilze en Rijen bij het realiseren van kunst in de openbare ruimte. Dat varieert van beelden tot gevelgedichten en poosplaatsen.