Twee dansgroepen uit Rijen pakken 1e en 2e prijs

Zondagmiddag werd in CC de Boodschap een nieuwe editie gehouden van de provinciale amateur danswedstrijd BlinkerS. De acht deelnemende dansgroepen kwamen uit heel Brabant, van Oisterwijk tot Roosendaal. En toch gingen twee dansgroepen uit Rijen met zowel de eerste als tweede prijs aan de haal.

Het KunstPodium was tijdens BlinkerS vertegenwoordig door twee dansgroepen. Zowel dansdocente Jolein van Oosterwijck als Lara Pigmans deden met hun dansers een gooi naar de titel Uitblinker, maar Lara ging er met de winst vandoor. Haar groep bestaande uit Rosemarie, Imke, Carlijn, Kim, Gythe, Lieke A., Lieke J, Sanne en Ica, zetten met de choreografie ‘Survivor’ een strak uitgevoerde dans neer. Tijdens BlinkerS Gilze in 2018 werden ze nog derde, dus de danseressen waren extra blij deze overwinning. Ze mogen in oktober optredens tijdens Kick-Off 2020 en krijgen door deDansPunt. danscoaching aangeboden om hun choreografie nog verder aan te scherpen.

Twee, drie en meer…
Kayra’s Movents uit Rijen deed voor de eerste keer mee met Blinkers, maar de leerlingen van Kayra den Draak behaalden direct een mooie tweede plaats. De derde prijs was voor Dansstudio Jump uit Tilburg. Naast de strijdende dansers kreeg het publiek ook extra dansoptredens te zien van Roots Youth Folk Company en de Vooropleiding Dans van de Fontys Hogeschool.

Samenwerking
BlinkerS is een danswedstrijd voor Brabantse amateur dansers en een initiatief van deDanspunt. Zij organiseren meerdere BlinkerS per jaar en werken daarvoor samen met partners binnen onze provincie. Cultuurplaats verleende voor de tweede keer met veel plezier haar medewerking aan BlinkerS om met name de amateur dansers uit Gilze en Rijen talentontwikkeling en een podium te bieden.