Ook in Gilze en Rijen gevolgen coronacrisis merkbaar

Het Coronavirus houdt Nederland en Gilze en Rijen in de greep. Door ons huidige landelijke beleid ligt er een te grote druk op bepaalde beroepsgroepen.

Wat legt de coronacrisis bloot?
Er is een groot tekort aan personeel in het onderwijs, de zorg en bij de politie. De huidige (‘liberale’) regering richt zich vooral op economische groei van de (grote) bedrijven en multinationals en investeert te weinig in de publieke sector. Dit maakt ons systeem zwak. Veel grote bedrijven en multinationals hebben belangrijke productielijnen uitstaan in landen als China. Als daar problemen ontstaan, beginnen de problemen hier ook. Tijdens de coronacrisis blijken er nog nauwelijks vervangers te zijn voor zieke leerkrachten in het onderwijs en zorgpersoneel is er op voorhand al te weinig.

Ook in Gilze en Rijen
Voor de PvdA Gilze en Rijen was al langer duidelijk dat juist de leerkrachten en werknemers in de zorg en in de veiligheid meer waardering verdienen. Zo brachten wij eerder voorafgaande aan een landelijke stakingsdag in het onderwijs op alle scholen in onze gemeente een taart in de vorm van een hart om het onderwijzend personeel te steunen.
Door de corona-uitbraak blijken er ook bij de scholen in Gilze en Rijen problemen te ontstaan. Soms moeten er klassen naar huis gestuurd worden. De werkdruk neemt verder toe. Hetzelfde geldt voor het personeel in Zorgcentrum St. Franciscus in Gilze en Woonzorgcentrum Vita in Rijen. Zij moeten nu rekening houden met allerlei extra corona-maatregelen en moeten nog harder werken. En dit geldt ook voor de thuiszorg en ziekenhuizen. Als PvdA Gilze en Rijen willen wij nogmaals onze waardering uitspreken voor alle leerkrachten, medewerkers in de zorg en bij de politie werkzaam en/of woonachtig in onze gemeente. Wij hopen dat deze crisis ertoe zal leiden dat onze regering in gaat zien hoe belangrijk hun werk is.

Economische crisis
De corona-uitbraak leidt mogelijk zelfs tot een wereldwijde economische terugval. Het wordt juist dan tijd dat onze ‘liberale’ regering kiest voor de mensen in plaats van voor de grote bedrijven. Zorg, onderwijs en veiligheid zijn nodig om onze samenleving vitaal te houden. Kleine ondernemers, ZZP-ers en flexwerkers om de economie robuust te houden.

Zichtbaar betrokken
De PvdA Gilze en Rijen is een partij die zichtbaar betrokken is bij alle inwoners van Gilze en Rijen. Heeft u een vraag, klacht, idee of wilt u iets anders kwijt? Neem dan gerust contact op met Marielle Doremalen, ermado@live.nl 06-44213664, Peter von Meijenfeldt, peter@vonmeijenfeldt.com 06-53254002, of via de website gilzerijen.pvda.nl