De gemeente volgt het advies van het RIVM in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. De gemeente blijft bereikbaar. Wel hebben we onze dienstverlening aangepast. Daarbij staat uw en onze gezondheid voorop. Vanaf vrijdag 20 maart hebben we aangepaste openingstijden voor de gemeentebalie. De milieustraat is alleen open voor het brengen van snoeihout. Bij veranderingen houden we je op de hoogte, via de lokale media en via onze website.

Aangepaste openingstijden
De balies en recepties in het gemeentehuis zijn alléén open op:

Maandag 08.30 tot 10.30 uur
Donderdag 08.30 tot 10.30 uur

De recepties en balies zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag gesloten.

Telefonische bereikbaarheid
Telefonisch zijn we tijdens de normale openingstijden bereikbaar:
Maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Aangepaste dienstverlening
• U kunt alleen nog voor het doen van aangifte geboorte en voor een spoedaanvraag van reisdocument en rijbewijs bij de balie in het gemeentehuis terecht. Alle andere producten moet u digitaal aanvragen of een paar weken uitstellen.
• U kunt ALLEEN op afspraak hiervoor terecht.
• Tussen twee balieafspraken houden we 10 minuten vrij in de agenda.
• Voor het afhalen van producten bij de receptie moet u ook een afspraak maken.
• Klanten kunnen alleen met pin betalen; we accepteren geen contant geld.

Milieustraat blijft dicht tot en met 6 april, brengen snoeiafval wel mogelijk
De milieustraat in Rijen gesloten. Er zijn echter veel inwoners die juist nu in de tuin aan de slag zijn om te snoeien of andere werkzaamheden te verrichten. Daarom bieden wij vanaf donderdag 20 maart wel de mogelijkheid om groen- en snoeiafval aan te bieden. Dat kan tijdens de gebruikelijke openingstijden. Ingang via de tweede poort, Parallelweg 36 in Rijen. Het aanbieden van groen- en snoeiafval is gratis. Hiervoor is geen direct contact nodig tussen onze medewerker en u. Blijf in de auto zitten en neem uw milieupas mee. Onze medewerker doet voor u de slagboom open. Deze openstelling geldt alleen voor groen- en snoeiafval. Houd bij het uitladen van uw groen- en snoeiafval afstand van elkaar. Ander afval nemen we niet aan! Daarmee sturen wij u terug naar huis.

Waar laat ik mijn grof afval in de tussentijd?
Hebt u grote hoeveelheden afval, zoals bouw- en sloop afval, grof restafval en grond? Dan kunt u bij particuliere afvalbedrijven een container huren. Gaat het om kleine hoeveelheden grof afval, houd deze dan even thuis. Wij vragen uw begrip voor deze tijdelijke situatie.

Uw en onze gezondheid staat voorop
Als u hoest, verkouden bent en/of koorts heeft, vragen wij u vriendelijk om een nieuwe afspraak te maken.

VOOR IEDEREEN GELDT:
· Was regelmatig uw handen,
· Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
· Gebruik papieren zakdoekjes,
· Schud geen handen,
· Houd afstand.