In deze rare tijden van de corona crisis moeten ook de lokale partijen zich aanpassen aan de huidige situatie. Voor de VVD Gilze en Rijen betekende dit een maand van primeurs. Onze eerste fractie vergaderingen digitaal, onze eerst gelivestreamde commissievergadering en straks de eerst gelivestreamde raadsvergadering.

Verandering
Ook voor VVD raadslid Ryan van Osch is het een grote verandering. Ryan die normaal in Den Haag studeert, studeert nu vanuit thuis. “Waar ik eerst mijn voorbereiding voor vergaderingen in de trein van en naar Den Haag deed, zit ik nu rustig op mijn kamer onze vergaderingen voor te bereiden.” Maar ook de voorbereiding van onze raadsleden is veranderd. Met name als het aankomt op het ophalen van informatie. VVD Raadslid Hans Rutten: “Normaal gesproken stellen wij meer vragen tijdens de commissies om duidelijkheid te krijgen over de stukken, maar nu de commissies bondiger zijn vanwege de corona crisis, zijn wij genoodzaakt onze vragen vooraf schriftelijk in te dienen. Hierdoor verliezen we echter wel de mogelijkheid om door te vragen op sommige onderwerpen.”

De Commissie
Op donderdag 9 April, vond de eerste fysieke commissievergadering van de gemeenteraad sinds de uitbraak van de corona crisis plaats. Voor deze vergadering was de setting aangepast. Maar één vertegenwoordiger per partij, iedereen zat 1.5 meter van elkaar af en de verschillende commissie waren samengevoegd in één agenda. VVD Raadslid Hans van Nistelrooij zei over de voorbereiding: “Het was wel een beetje wennen om digitaal met elkaar een commissie voor te bereiden, maar super fijn dat het mogelijk is om toch met elkaar digitaal ‘om de tafel’ te gaan zitten.” VVD Raadslid Ryan van Osch nam plaats voor de VVD Gilze en Rijen. Ryan: “Deze vergadering was van enorm belang, het is een van de laatste momenten waar wij vragen konden stellen over grote thema’s zoals de regionale energie en klimaat strategie voordat wij hier tijdens de raad een besluit over moeten nemen.” Ook het plan om in Rijen Noord West wegen terug te brengen naar 30km/h kwam aan bod. Dit traject is ooit gestart vanuit een motie dat mede ingediend was door de VVD Gilze en Rijen om voor een veiligere en prettigere omgeving te zorgen.

Wilt u de raadsvergadering van 23 April graag bijwonen? Dat kan thuis vanaf uw eigen bank door de volgende link te volgen: https://vimeo.com/event/35552

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en raadslid Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.