Het kunstwerk ‘De Margrieten’ in Rijen verkleurt. De kenmerkende koperkleur verdwijnt langzaam. De panelen worden langzaam zwart en daarna groen. Kunstenaar Paul Veroude uit Hulten, schepper van het kunstwerk, is gevraagd om advies en heeft aangegeven achter het behoud van de koperen kleur te staan. Daarom geeft het college opdracht voor groot onderhoud aan het metershoge kunstwerk nabij de spoortunnel aan de Europalaan in Rijen. Kunstenaar Paul Veroude voert het onderhoud zelf uit.

“Vanaf 2006 staat het kunstwerk De Margrieten er. Het is uitgegroeid tot hét beeldbepalende symbool voor onze gemeente. Dat is te danken aan de locatie, de nabijheid van de spoorlijn Breda-Tilburg en de wijze waarop Paul Veroude vorm gaf aan het kunstwerk. Het is mooi dat Paul zelf het onderhoud doet. Zijn kunstwerken zijn inmiddels wereldberoemd en daarom is hij vaak in het buitenland,” vertelt wethouder David Vermorken (Kunst en Cultuur).

Gilze en Rijen wilde aan het begin van de 21e eeuw meer aandacht voor kunst. Tegen die achtergrond werd vanuit de gemeenteraad, provincie en het bedrijfsleven geld vrijgemaakt voor een kunstwerk dat symbool moest staan voor de verbondenheid van de vier kernen: Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten: De Margrieten.