Ook op de IJzertijdboerderij heeft het leven de afgelopen periode stilgestaan. Het seizoen start, 3 maanden later dan gepland, op zaterdag 4 juli a.s. vanaf 13 tot 17 uur.

Ervaar het zelf.
De IJzertijdboerderij in Dongen geeft een mooie inkijk in het Nederlandse boerenleven in de late prehistorie (IJzertijd, 800-50 vóór Chr.).
Bezoekers kunnen in het openlucht-museum zien, horen, ruiken en voelen hoe het boerenleven destijds is geweest. Er is een speciale ‘Corona’ route uitgezet, waardoor bezoekers kennismaken met alle gebouwen en ambachten die worden uitgebeeld op het erf.

De spieker is geheel gerestaureerd en vanaf zaterdag 4 juli weer te bezichtigen, net zoals de nieuwe pottenbakkersoven en de rookoven waar mee zowel warm als koud gerookt kan worden. De boerderij is opnieuw huiselijk ingericht en je waant je echt zo’n 2800 jaar terug in de tijd. In de kruidentuin en op kleine akkertjes kan iedereen kennis maken met verschillende ‘prehistorische’ gewassen. Vanwege de Corona maatregelen kent dit seizoen aangepaste openingsdata; deze zijn op de website www.ijzertijdboerderij.nl te vinden.

Plan je bezoek. Vanwege de Corona maatregelen is het verplicht dat alle bezoekers zich vooraf registeren. Doe dit tijdig via de website: www.ijzertijdboerderij.nl