Vrijdag 31 juli sloot wethouder Ariane Zwarts de statiegeldactie af. De hele maand juli stond een statiegeldautomaat voor blikjes en kleine flesjes in het winkelcentrum van Rijen. Elk blikje en klein plastic flesje was € 0,05 waard. Een actie die mede zo succesvol was door de fantastische sponsoring en hulp van Jumbo en Albert Heijn.

Wethouder Zwarts: “Het was een gigantisch succes. Dat zien we niet alleen door de enorme hoeveelheid blikjes en flesjes die zijn ingeleverd, maar ook zie je minder blikjes of flesjes op straat of in de struiken. Maar het leukste is toch wel de enthousiaste reacties van kinderen die hiermee niet alleen een leuk zakcentje verdienden maar ook enthousiaste ambassadeurs zijn voor een schone woonomgeving. Met het zichtbaar maken van de enorme berg verzamelde blikjes en flesjes laten we zien hoeveel troep er zomaar weggegooid wordt.” Ariane hoopt dan ook dat deze actie iedereen aanspoort om geen afval op straat of in de natuur te gooien, maar gewoon thuis of onderweg in een afvalbak. “ Zo moeilijk kan dat toch niet zijn”, aldus Ariane Zwarts.

We bekijken of we de statiegeldautomaat in het najaar ook in Gilze kunnen plaatsen.