Welkom bij De Vlinder Speltherapie

Hier kun je informatie vinden over wat speltherapie inhoudt en of het iets voor jullie is. Als ouder wil je niets liever dan dat het goed gaat met je kind. Toch kan het voorkomen dat je kind langere tijd niet lekker in zijn vel zit en je je zorgen maakt. Je wilt je kind graag helpen, maar je weet even niet meer hoe.

 

Het kind centraal

Bij de Vlinder Speltherapie kan een kind spelend vertellen waar het mee worstelt, zonder het gevoel te hebben in behandeling te zijn. Niet het probleem, de schoolprestatie of de stoornis, maar het kind staat centraal. Tijdens de therapie kan het kind gevoelens gaan herkennen en ermee leren omgaan. Gebeurtenissen krijgen een plaats en het kind kan nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mogelijkheden gaan ontdekken, maar ook beperkingen accepteren. Hierdoor leert het kind zichzelf steeds beter kennen en krijgt het vertrouwen in zichzelf en zijn eigen kunnen.