Cultureel maatschappelijk project voor betere taalbeheersing

Zaterdag 26 september start het project ‘Zingend Nederlands leren’. Hierbij leren de deelnemers de Nederlandse taal beter spreken en begrijpen door het zingen van liedjes. Het project is een initiatief van Cultuurplaats en VIPvoorelkaar en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Tijdens het project worden er zowel Nederlandse kinderliedjes, popnummers als volksmuziek gezongen. De deelnemers krijgen de tekst op papier, die met plaatjes worden verduidelijkt. Hierdoor wordt de tekst sneller begrepen en kan men de Nederlandse taal beter begrijpen. De zanggroep wordt begeleid door o.a. muziekdocent Niek van Uden-Luteijn uit Rijen.

Ontmoeting
Naast het zingen, is er ook tijd voor ontmoeting. In de pauze kunnen de deelnemers met elkaar kennismaken, gezellig met elkaar koffiedrinken en kletsen op afstand. Ook deze gesprekken dragen bij aan de taalontwikkeling van deelnemers die onze taal niet machtig zijn of moeite hebben met de Nederlandse taal.

Deelname
Iedereen die beter Nederlands wil leren of een ander hierbij wil helpen, mag meedoen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Ben je vrijwilliger, taalcoach of vind je het leuk om mensen uit allerlei culturen te ontmoeten? Iedereen kan komen meezingen.
De bijeenkomsten zijn wekelijks (m.u.v. van de herfstvakantie) op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in Cultureel Centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen. Bel voor vragen met VIPvoorelkaar: 06 – 57 34 51 82