Vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober hield Energie Gilze en Rijen een reddingsactie voor de Viburnum Lantana oftewel de mooie Sneeuwbal. Zoals vorige maand in Riel de reddingsactie voor perenbomen, was er nu in Gilze een reddingsactie voor deze sierlijke heesters. Wegens de coronacrisis zijn veel van deze struiken namelijk niet verkocht. De eigenaar, Donker Groep, wilde ze niet verbranden of composteren.

Stichting Urgenda en om | nieuwe energie’ zetten zich nu in om deze struiken te verdelen. Energie Gilze Rijen is als energiecooperatie van om | nieuwe energie een verdeelpunt voor de struiken. Op het verdeelpunt aan de Alphensebaan 35 te Gilze werden aan leden van Energie Gilze Rijen 3 gratis struiken verdeeld.

De Sneeuwbal is een sierlijke heester die in het voorjaar witte bloemen geeft. Ze ruiken naar vanille en zijn in trek bij vlinders en insecten. Na de bloei vormen er zich rode bessen die naar zwart verkleuren, lekkers voor de vogels.

Energie Gilze Rijen