Zondag 11 oktober is het International Coming Out Day. Bij ons gemeentehuis wappert de regenboogvlag. Burgemeester en wethouders hesen vandaag, woensdag 7 oktober 2020, samen de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Rijen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, zichzelf kan accepteren en anderen de ruimte geeft. Ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur. Wethouder David Vermorken: “Ook in onze vier dorpen kan en mag iedereen gewoon zichzelf zijn en dat laten we tot maandag 12 oktober zien met deze vlag.”

Iedereen telt mee
Als regenbooggemeente roepen we inwoners op elkaar de ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn. Niet alleen rondom Coming Out Day, maar altijd en overal. Op school, op straat, op het werk, in de sport en in de eigen sociale kring. Iedereen moet zich geaccepteerd en sociaal veilig kunnen voelen. Wij hijsen de vlag om deze boodschap kracht bij te zetten.