Jesse en Jeremy bij de doppen die de school heeft ingezameld. Foto: Basisschool De Kring

Op dit moment loopt de regionale PMD-campagne ‘Maak waardeloos waardevol’. De campagne vraagt aandacht voor een goede scheiding van PMD-afval. PMD staat voor Plastic, Metaal en Drankkartons. Alle groepen van basisschool De Kring waren de afgelopen week druk bezig met dit onderwerp. Dat deden zij met een afvalbattle. Ze zamelden plastic doppen van verpakkingen zoals plastic flesjes, tubes tandpasta, potjes pindakaas enzovoort in. De groepen De Wolvenheuvel en Het Panda Oerwoud eindigden gelijk en zamelden de meeste doppen in. De school schenkt de doppen aan een goed doel. Ook van doppen kunnen nieuwe producten gemaakt worden.

Tijdens de ‘Dag van duurzaamheid’ van het onderwijs ontvingen de winnende klassen, via een digitale boodschap van de wethouder, een cheque van 250 euro. Dat kunnen ze besteden aan een activiteit voor de klas op het gebied van natuur en milieu. Wethouder Ariane Zwarts is blij met de deelname van de school. “Fijn dat er afgelopen weken op de school volop aandacht was voor het scheiden van PMD-afval. Niet alleen op school, maar ook thuis waren de kinderen ermee bezig. In het PMD-afval zitten waardevolle grondstoffen die heel geschikt zijn om nieuwe producten van te maken. Een goede scheiding is dus erg belangrijk: maak waardeloos waardevol! Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.” #maakwaardelooswaardevol