Het coronavirus beslaat de laatste maanden weer alle nieuwsuitzendingen en raakt ons land op ongekende wijze. Wij zullen met z’n allen moeten knokken om het virus onder controle te krijgen en de kop in te drukken maar ook om onze economie weer op gang te krijgen. Zagen we in eerste instantie voorzichtig de eerste resultaten daarvan, nu blijkt toch dat het aantal besmettingen, ziekenhuisopnamen en IC opnamen weer dramatisch toenemen. Ook het belangrijke reproductiegetal R is al weer maanden boven de 1.
De GGD in onze regio zet alle zeilen bij om snel en in grote getalen te kunnen testen.
Maak hiervan gebruik als u klachten heeft. Laat u testen en blijf thuis, hoe moeilijk dit soms ook is.

Het is van groot belang dat u zich aan alle basis maatregelen houdt.
Onze premier Mark Rutte heeft daarom extra maatregelen aangekondigd die met name de toegenomen besmettingen in de privé sfeer moet terug dringen, dit is op dit moment de grootste bron van infectie. Hij doet ook een beroep op ons om ons ook aan die maatregelen te houden.
“Het is van groot belang voor ons allemaal als u ook gehoor geeft aan deze oproep ook al valt het u soms zwaar. Ook dat we ons aan de algemene maatregelen houden zoals: “anderhalfmeteren”, handen wassen, thuis blijven bij klachten en testen, geen handen schudden. Alleen op deze manier krijgen we het virus onder controle en kunnen we onze economie weer op gang brengen. Zo ontstaat er dan ook hopelijk weer ruimte om andere vervelende maatregelen zoals beperkt bezoek aan ouders en kleinkinderen niet opnieuw te hoeven invoeren en kunnen we hopelijk ook snel weer in teamverband gaan sporten. Blijf ook vooral onze lokale ondernemers ondersteunen. ” aldus VVD raadslid Hans van Nistelrooij.

VVD- raadslid Ryan van Osch: “Ik roep ook de jeugd op om toch vooral de algemene maatregelen vol te houden. Je beschermt op deze manier jouw dierbaren”.

VVD fractievoorzitter Hans Rutten vult aan: “ Wij zijn erg blij dat de scholen in deze gedeeltelijke lockdown open mogen blijven. Dat is goed voor de kinderen en hun ouders. Toch baart dit wel zorgen omdat scholen ook een bron van infectie zijn. Blijf daarom alert en draag een mondmasker. De gedeeltelijke lockdown is erg zuur voor onze lokale horeca ondernemers. Hopelijk kunnen ze na 4 weken weer open”
Alleen op deze manier kunnen wij onze dierbaren gezond houden en tegelijkertijd de economie in onze gemeente en ons land weer op gang brengen. Blijf gezond en fit en help elkaar door deze moeilijke tijden heen.

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en raadslid Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.