Ontwerp een nieuw kunstwerk voor op de wisselsokkel in Rijen!
In juli jl. werd het beeld ´Ode aan Bauhaus´ van Peter Koks op de sokkel op het Raadhuisplein in Rijen onthuld. Hij won afgelopen jaar de verkiezing waarbij een jury en inwoners hun stem konden uitbrengen op een van de ingediende kunstwerken door lokale kunstenaars. Naast de eer ontving de heer Koks een mooi geldbedrag van €3000. Dit najaar start een nieuwe ronde en alle regionale kunstenaars worden hierbij uitgenodigd een of twee kunstwerken of ontwerpen van kunstwerken in te dienen.

Jury
Uit het aanbod maakt een jury, bestaande uit 5 personen in eerste instantie een selectie van 10 werken. De jury bestaat inmiddels uit 5 personen: David Vermorken, wethouder Kunst en Cultuur, Mark Tittulaer, teamleider van Stichting Cultuurplaats, Raoul Locht, voorzitter van Stichting Kunstweek en recent toegetreden Gonda Deenen en Hanneke van Heusen, beide beeldend kunstenaar.
Vervolgens kunnen de inwoners online hun stem op uitbrengen. Aan de hand van die uitslag geeft de jury onafhankelijk van elkaar vervolgens punten aan de 3 meeste gewaardeerde kunstwerken en bepaalt zo de winnaar. De winnaar mag zijn kunstwerk een jaar lang presenteren op de betonnen sokkel van één bij één meter op het Raadhuisplein en krijgt dat na een jaar weer terug.

Kunstenaar
Het indienen van een of twee kunstwerken kan in de periode van 1 november tot eind december 2020 door een mail met alle informatie te sturen naar info@kunstindegemeente.nl.
Kunstenaars uit de regio Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Oosterhout, Goirle, Tilburg en Breda worden uitgenodigd om mee te dingen.
Uiteraard moet het werk wel aan een aantal vereisten voldoen en vandalisme- en weersbestendig zijn. De spelregels en alle andere informatie staan op de website www.kunstindegemeente.nl.
Daarna worden de inwoners uitgenodigd om hun stem uit te brengen op één van deze 10 kunstwerken. De verkiezingsronde voor inwoners loopt van medio februari tot eind maart 2021. De top drie van deze ronde wordt vervolgens nogmaals door dezelfde jury onafhankelijk van elkaar beoordeeld. In mei 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt.