Toen de nieuwe burgemeester Derk Alssema eerder dit jaar aantrad, nodigde hij alle raadsleden uit voor een persoonlijke kennismaking. Op vrijdag 16 Oktober was het de beurt aan VVD raadslid Ryan van Osch. De burgemeester had gevraagd aan Ryan van Osch om hem mee te nemen naar een plek die speciaal of belangrijk is. Ryan van Osch heeft hier nog lang over getwijfeld: “Ik woon al heel mijn leven in Gilze, om dan een speciale plek uit te kiezen was voor mij gewoon onmogelijk, daarom heb ik besloten om samen met de burgemeester een rondje Gilze te lopen.”

Dit rondje begon bij sporthal Achter de Tuintjes, waarna we langs het Steenakkerplein naar de bushalte in de Lange Wagenstraat liepen. Hier heb ik het met de burgemeester gehad over hoe belangrijk een goede busverbinding is voor het dorp. VVD raadslid Ryan van Osch “Zowel jong als oud maakt gebruik van de busverbinding om naar school, werk of de winkels te gaan. Het is enorm belangrijk dat wij de vinger aan de pols houden bij de provincie om die goede verbinding te behouden.”

Na een korte wandeling kwamen we bij het centrumplan Gilze. Ryan van Osch heeft zelf jaren als kind in de Heuvelstraat naast het toenmalig voetbalveld gewoond voor hij naar de Warande verhuisde. “Het is altijd raar geweest om geen voetbalveld te zien als ik hierlangs fiets, maar de nieuwbouwwoningen zijn een mooi voorbeeld van hoe die leegte opgevuld kan worden. Wat de VVD betreft is het nu doorpakken met de rest van het centrumplan en Gilze de impuls geven die het verdient.”

Dwars door het centrumplan lopend, kwamen we uit in de Aalstraat vanaf waar we de Wildschut al konden zien liggen. Ryan van Osch: “Als kind heb ik zelf op de Wildschut gezeten en toen ik hier tien jaar geleden afscheid nam van de Wildschut was het al toe aan een flinke renovatie. Ik ben daarom zo blij dat we nu eindelijk een nieuwe Wildschut krijgen, zodat de volgende generatie Gilzenaren met net zoveel plezier naar de basisschool kunnen gaan als ik dat kon.”

Tijdens de wandeling spraken we ook uitgebreid over de jeugd in onze gemeente. VVD raadslid Ryan van Osch: “Het is goed om te zien dat de burgemeester nu uitgebreid in gesprek gaat met de jeugd uit onze gemeente. Ik heb het zelf altijd gezien dat je twee type jeugd in onze gemeente hebt. De een groeit hierop en trekt daarna de wijde wereld in, de ander blijft dicht bij huis en start de rest van hun leven na hun opleiding in de gemeente.” Welke van de twee hij zal zijn, durft Ryan nog niet te zeggen.