De provincie kan definitief door met de voorbereidingen om de N282 ter hoogte van Rijen en Hulten te verbreden en daarmee de verkeerssituatie te verbeteren. De Raad van State oordeelde dat de gemeenteraad van Gilze en Rijen een goede afweging heeft gemaakt met het herstelbesluit uit 2019. De bezwaren van de bezwaarmakers zijn ongegrond verklaard. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Ik ben blij dat de Raad van State zich heeft uitgesproken en we nu voortvarend aan de slag kunnen met de aanpak en verbreding van de N282. Daardoor zal de verkeersoverlast afnemen en de doorstroming verbeteren. Goed voor de inwoners van Rijen en ons wegennet.”

Wethouder Aletta van der Veen over de uitspraak van de Raad van State: “eindelijk weten we zeker dat de provinciale weg wordt verbreed. Dit is enorm goed nieuws voor alle Hultenaren. De aanpassingen maken een eind aan de overlast in het dorp en biedt nieuwe kansen. Na jaren van wachten kunnen we samen met de inwoners vol door met de herontwikkeling van Hulten.” De gemeente is hierover al in gesprek met een groep betrokken. Ten westen van Hulten komt er een afbuiging naar het zuiden. Hulten zelf wordt autoluw gemaakt.

Het is de verwachting dat de opstart van de werkzaamheden voor de aanpassing van de N282 medio 2021 plaatsvinden.