Op 10 november organiseerde de onderbouw keuzewerk. In het thema Herfst! De kinderen mochten kiezen uit een aantal activiteiten; koken, insectenhotel bouwen, egelhuis bouwen, pindarijgen, in de moestuin werken, buiten de herfst bekijken en afval opruimen….

De kinderen hebben genoten van dit thema keuzewerk!

Wereldoriëntatie is het hart van het Jenaplanonderwijs. Kenmerken daarvan zijn ervaren, ontdekken en onderzoeken. Keuzewerk is daar een onderdeel van. Tijdens het keuzewerk kiezen de kinderen waar ze binnen het thema graag nog iets van willen leren of waar ze graag mee bezig willen zijn. De leerkrachten of kinderen uit de middenbouw of bovenbouw bieden een activiteit aan waar alle de kinderen uit de onderbouw uit kunnen kiezen. De kinderen werken en spelen groepsoverstijgend en leren van elkaar binnen een zelfgekozen activiteit waardoor de betrokkenheid erg hoog is. De kinderen kijken altijd erg uit naar keuzewerk en participeren met veel plezier.

Kijk gerust eens op de website van JPS De kring om een impressie te krijgen van het jenaplanonderwijs vormgegeven op onze school www.dekringrijen.nl