De gemeente Gilze en Rijen heeft zich aangesloten bij de actie ‘Statiegeld op blikjes! Yes we can! Een actie waar steeds meer maatschappelijke organisaties, gemeenten, bedrijven en verenigingen zich bij aansluiten. Samen vragen we de Nederlandse regering om de beslissing statiegeld in te voeren op drankblikjes niet in het najaar pas te nemen, maar nog voor de verkiezingen in maart.

Wethouder Ariane Zwarts: “Vorig jaar besloot het kabinet om vanaf deze zomer statiegeld te heffen op kleine plastic flesjes. Fantastisch! Nu het statiegeld op blikjes nog. Recente tellingen tonen aan dat het aantal blikjes in het zwerfvuil nog steeds stijgt. Dat merkten we ook tijdens onze statiegeldactie vorig jaar. Zwerfafval is een groot probleem. Alles wat we structureel kunnen doen om dat tegen te gaan, moeten we met beide handen aanpakken. Hoe eerder hoe beter. Door statiegeld te heffen op drankblikjes, komen er vanzelf minder blikjes in de natuur terecht. Uit de ingeleverde blikjes kunnen we grondstoffen halen waar we weer nieuwe producten van maken. Dubbele winst dus. Dat willen we toch allemaal! Ook Gilze en Rijen zegt: Yes we can!