Stem en krijg een gratis toegangskaart voor de kunstbeurs Art Eindhoven

Jouw stem telt voor kunst in Gilze en Rijen! Afgelopen maanden hebben diverse kunstenaars uit de regio één of twee ontwerpen ingediend voor de wisselsokkel op het Raadhuisplein in Rijen. Deze sokkel staat er sinds het voorjaar van 2019 en momenteel prijkt hierop het beeld ‘Ode aan BAUHAUS’ van kunstenaar Peter Koks, de winnaar van 2020. Jaarlijks wordt er middels een verkiezing onder de inwoners van Gilze-Rijen een nieuw kunstwerk gekozen.

Jij bepaalt welk kunstwerk
Het is heel bijzonder dat op deze democratische wijze de inwoners van Gilze-Rijen zelf kunnen bepalen welk kunstwerk in de gemeente geplaatst wordt. Breng daarom nu jouw stem uit en help een nieuw kunstwerk te kiezen.
Stemmen kan van 1 t/m 21 maart op 6 genomineerde kunstwerken via de website: www.kunstindegemeente.nl/gemeenten/gilze-en-rijen/genomineerden/ Deze zijn gemaakt of ontworpen door de volgende lokale kunstenaars: Simone Woudwijk (Rijen), Adriaan Seelen (Rijen), Peter Koks (Rijen), Frank van der Loo (Tilburg), Manon Ausems (Rijen), Jos Brok (Ulvenhout).

Stemmen
Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen tussen 1 en 21 maart, kiest uiteindelijk een vakjury het winnende kunstwerk. Het gekozen kunstwerk wordt in mei 2021 tot winnaar uitgeroepen en neemt dan de plek in op de sokkel op het Raadhuisplein in Rijen. Het beeld is daar ook weer een jaar lang te zien en na dat jaar komt er een ander kunstwerk op die plek. Zo staat op het Raadhuisplein elk jaar een verrassend nieuw kunstwerk. Een kunstwerk waar iedere inwoner van Gilze-Rijen een mening over mag hebben en die mening kan delen door te stemmen op zijn of haar favoriet.
Laat je stem horen, ga naar www.kunstindegemeente.nl/gemeenten/gilze-en-rijen/genomineerden/ en breng je stem uit. Op de site staat ook meer informatie over de 6 kunstwerken.

Elke stemmer ontvangt van Stichting Kunstweek een gratis toegangskaart voor de kunstbeurs Art Eindhoven op 17 en 18 april in het Klokgebouw in Eindhoven t.w.v. € 9,00.