Ter voorbereiding op de overgang naar HD heeft Gotcha AV+ Group de centrale patchkast van HalloGilzeRijen een upgrade gegeven. Want het zit er nu echt aan te komen, ook de lokale omroepen worden straks HD doorgegeven.

JAREN 70
Op dit moment is de resolutie van alle lokale omroepen nog steeds zoals in de jaren 70. U leest het goed, dat is meer dan 50 jaar geleden! Terwijl de TV schermen groter worden en HD al is ingehaald door 4K en 8K, zendt de lokale omroep nog uit op PAL, 575i. Het is niet zo dat de techniek van de omroep niet HD geschikt is. Het heeft alles te maken met de doorgifte van ons kabelnet. Ziggo, KPN, Tele2, Trined en alle andere TV providers die ‘knijpen’ het signaal van lokale omroepen.

Dat gaat veranderen, dus in de loop van dit jaar kunt u gaan genieten van HD HalloGilzeRijen. Klaar voor de toekomst, klaar voor nog meer TV met lokale helden en evenementen.