Endlessness IV van Adriaan Seelen

De verkiezing Kunst in de Gemeente voor een nieuw kunstwerk op het Raadhuisplein in Rijen is ten einde. De inwoners van Gilze en Rijen konden uit zes kunstwerken kiezen. Na een spannende verkiezing waarbij 1.248 stemmen, ongeveer 250 meer dan in 2020, werden uitgebracht, is het kunstwerk Endlessness IV van Adriaan Seelen als winnaar gekozen. Daarmee krijgt Gilze en Rijen dit voorjaar wederom een verrassend en nieuw kunstwerk van een lokale kunstenaar dat op unieke wijze is gekozen.

Het kunstwerk Endlessness IV is gemaakt uit Ierse hardsteen en de kunstenaar zegt er zelf het volgende over: ‘Ik ben een aantal keren in India geweest waar ik enorm onder de indruk was van de geometrische patronen die daar in de architectuur toegepast worden. Daar ligt de inspiratie voor dit kunstwerk. Omdat de geometrische patronen in alle richtingen tot in het oneindige herhaald kunnen worden, verbeelden ze daarmee ook onze aanwezigheid op de tijdspiraal. En doordat dit beeld een uitsnede is uit zo’n eindeloos patroon geeft het ook de relatie aan met onze aanwezigheid in het hier en nu.’

Stichting Kunstweek
Kunst in de Gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. De stichting wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebber met elkaar verbinden. Enerzijds krijgt elk jaar een nieuwe kunstenaar de kans om een beeldhouwwerk te exposeren op een prominente plek in de gemeente. Anderzijds kan de lokale bevolking via een verkiezing zelf aangeven welk kunstwerk zij het mooiste vindt. Dit is inmiddels de derde editie van Kunst in de Gemeente Gilze en Rijen. Vorig jaar was Peter Koks de winnaar. Zijn kunstwerk Ode aan BAUHAUS is nu nog te zien op het Raadhuisplein in Rijen.

Adriaan Seelen, die ook al winnaar was van het project Kunst in de Gemeente Gilze en Rijen in 2019, is erg blij dat hij weer als winnaar uit de bus is gekomen. Meer informatie over werken van de kunstenaar vindt u op www.adriaanseelen.nl.
Het beeld zal op een nog nader te bepalen datum in juli 2021 feestelijk worden onthuld door de kunstenaar en de gemeente op de sokkel op het Raadhuisplein. Zodra informatie over de datum van onthulling bekend is wordt dit via een apart bericht bekend gemaakt.