VVD Gilze en Rijen bedankt kiezers

Afgelopen week is de VVD veruit de grootste partij geworden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar liefst 4452 inwoners van onze vier dorpen wisten de VVD-lijst te vinden in het stemhokje. Daarmee haalde de VVD 27,7% van de stemmen, ruim twee keer zoveel als de volgende partij op de lijst.

VVD-wethouder David Vermorken is trots op het behaalde resultaat: “Deze uitslag is ongekend goed. Nog niet eerder wist de VVD in Gilze en Rijen zoveel stemmen te behalen. Ten opzichte van de vorige Tweede Kamerverkiezingen nam de score met er maar liefst 3,9 procentpunt toe. Ook enkele andere partijen wisten goede resultaten neer te zetten. Uiteraard past het ook om hen te feliciteren met het behaalde resultaat.”

Ook fractievoorzitter Hans Rutten is erg blij met de uitslag: “Door de coronacrisis was het enorm spannend hoe de verkiezingen zouden verlopen. We konden dit jaar niet op dezelfde manier campagne voeren als eerdere jaren. Dat we dan toch zo goed scoren is fantastisch.”

Raadslid Hans van Nistelrooij is trots op iedereen die deze verkiezingen mogelijk gemaakt heeft: “Verkiezingen draaien op een groot aantal vrijwilligers. En dit jaar waren er nog meer mensen dan eerdere jaren nodig, omdat de stembureaus ook op maandag en dinsdag open waren, er per brief gestemd kon worden en natuurlijk door de extra coronamaatregelen. Een groot compliment dus aan alle medewerkers van het stembureau die ook dit jaar weer voor eerlijke verkiezingen gezorgd hebben.”

Voor raadslid Ryan van Osch waren het bijzondere verkiezingen: “Ik ben niet alleen erg trots op het resultaat in onze vier dorpen. In elk stembureau was de VVD de grootste. Maar ik mocht dit jaar via mijn studievereniging ook leiding geven aan een missie van buitenlandse studenten die toezicht hielden op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Het is mooi om zo mee te mogen doen met onze lokale democratie.”
Dit is een prachtig resultaat dat we behaald hebben. Fractievoorzitter Hans Rutten: “Het is een mooie start voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Maar dan beginnen we wel allemaal weer op nul en er doen dan natuurlijk andere partijen mee. Dus het is nu tijd om samen sterker verder te gaan, zowel in Den Haag als in onze vier dorpen. Wil jij nu met ons meedenken en met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Word vandaag nog lid en doe met ons mee! Dat kan via www.vvd.nl/word-lid.

Eerst oriënteren of kennis maken? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl. Of benader ons op Facebook of Instagram.