Alweer het negende boek, geschreven door Henk van Oosterwijk, is van de persen gerold. Deze keer beschrijft hij het waargebeurde, ongelofelijke verhaal over Bas van den Biggelaar, die jarenlang werkzaam was bij De Post in Oosterhout, tot hij in 2003 met pensioen ging. Hij kon slechts vijf jaren genieten van zijn oudedagvoorziening, want toen sloeg de Q-koorts bij hem toe. Ruim anderhalf jaar kreeg hij geen gehoor bij doctoren en specialisten. Toen men de Q-koorts bij hem ontdekte, was het voor hem te laat en overleed hij in 2010.

De baten van dit boek worden geschonken aan de Q-uestion, stichting voor mensen met Q-koorts.

Loes van Ginneken, weduwe van Bas, heeft lang met het verhaal in haar hoofd rondgelopen. In september 2020 vertelde zij de ziektegeschiedenis aan Henk van Oosterwijk en samen kwamen ze tot het boek ‘Ik voel me klote’
Nu men alles voor slachtoffers van het corona-virus inzet om de nasleep van deze pandemie op te vangen, strijden de slachtoffers van de Q-koorts, die van 2007 tot in 2010 toesloeg, nog steeds om erkenning. Daarom ook is het boek Ik voel me klote met als ondertitel Diagnose Q-koorts gemist een actueel verhaal.
Het boek vertelt over Bas van den Biggelaar, die van een energieke gepensioneerde man een radeloze, wanhopige en hulpeloze Q-koorts-patiënt wordt. Bijna twee jaar lang gaat hij van dokter naar ziekenhuis en weer naar dokter, krijgt geen gehoor en wordt vanwege dat vele doktersbezoek zelfs doorverwezen naar de psychiater.
Loes openbaart, hoe haar man Bas leed onder de missers van de medici, pijn leed en tenslotte een hulpeloos hoopje mens werd. Toen men eindelijk – bij toeval – bij hem antistoffen voor de bacterie Caxiella brunetti in zijn bloed ontdekten, verwees dit naar de gevreesde Q-koorts. Voor Bas van den Biggelaar was het toen te laat.

Loes kon het verlies van haar man niet verwerken en vroeg alle medische dossiers van hem op. Daarnaast werd er een dagboek bijgehouden, waar Loes en de twee dochters van Bas hoofdzakelijk hun dagelijkse gebeurtenissen van Bas optekenden. Dit bij elkaar, plus de herinneringen van Loes, vormen de basis van het lijdensverhaal over de laatste twee jaar uit het leven van Bas van den Biggelaar.

Boek: Ik voel me klote. Ondertitel Diagnose Q-koorts gemist.
ISBN nr.978-90-820203-9-7
Van af nu in de boekhandel (Bruna) of boekenbestellen.nl.
Ook te bestellen via hevanoos@ziggo.nl