Wat doe jij tegenwoordig? Grote kans dat deze vraag op een feestje, bij de kapper of zomaar tijdens een ontmoeting met die vriend van vroeger, gesteld wordt. Daar sta je dan met je mond vol tanden. Geen fijne vraag als je al een tijdje geen werk hebt of op zoek bent naar een leuke baan.

“Op mijn leeftijd nog iets vinden? Dat gaat me toch niet meer lukken.”
“Als ze eens wisten wat ik al die tijd allemaal heb gedaan en hoe belangrijk dat was, maar moet ik me daarvoor nu gaan verantwoorden?”
“Met mijn beperking wil toch niemand mij aannemen.”

Wil jij af van bovenstaande gedachten en de vraag – Wat doe jij tegenwoordig? – voortaan met enthousiasme kunnen beantwoorden? In geuren en kleuren vertellen over die leuke job die je hebt? Neem dan eens een kijkje op Zorgklikgilzerijen.nl en klik op ‘Werk’. Eén van de organisaties die je dan vindt is Workin. Deze organisatie kan je helpen wanneer het lastig voor je is om een fijne werkplek te vinden en te behouden. Het kan zijn dat er sprake is van een afstand tot de arbeidsmarkt of je hebt bijvoorbeeld te maken met een arbeidsbeperking. Bij Workin kan de match gemaakt worden tussen werkzoekenden en werkgevers door re-integratie en (individuele) jobcoaching.
Het kan ook zijn dat je eerst je kennis bij wilt spijkeren als het over computers gaat. Of dat de Nederlandse taal nog een belemmering vormt om werk te vinden. Theek 5 biedt de trainingen Klik en Tik in de bibliotheek en Taalverbindt. Deze trainingen zorgen ervoor dat jouw afstand tot de arbeidsmarkt verkleint en de kans op werk groter wordt.
Wil je eerst ervaring opdoen via vrijwilligerswerk? Dan kan een partij als VIP voor elkaar iets voor je betekenen. Met ondersteuning in de vorm van informatie, advies en deskundigheidsbevordering, krijg je de kans om als vrijwilliger ervaring op te doen en bij te dragen aan de samenleving.