Cultureel maatschappelijk project voor betere taalbeheersing.

Ook het project ‘Zingend Nederlands leren’, waarbij deelnemers de Nederlandse taal beter leren spreken en begrijpen door het zingen van liedjes, moest vanwege Covid-19 worden gestaakt. Nu de seinen weer groen kleuren, starten we opnieuw met dit project op zaterdag 18 september 2021 in CC de Boodschap.

Tijdens het project worden er zowel Nederlandse kinderliedjes, popnummers als volksmuziek gezongen. De deelnemers krijgen de tekst op papier, die met plaatjes worden verduidelijkt. Hierdoor wordt de tekst sneller begrepen en kan men de Nederlandse taal beter begrijpen. De zanggroep wordt afwisselend begeleid door muziekdocenten Niek van Uden-Luteijn en Lotte van Roosmalen.

Ontmoeting
Naast het zingen, is er ook tijd voor ontmoeting. In de pauze kunnen de deelnemers met elkaar kennismaken, gezellig met elkaar koffiedrinken en kletsen op afstand. Ook deze gesprekken dragen bij aan de taalontwikkeling van deelnemers die onze taal niet machtig zijn of moeite hebben met de Nederlandse taal.

Deelname
Iedereen die beter Nederlands wil leren of een ander hierbij wil helpen, mag meedoen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Ben je vrijwilliger, taalcoach of vind je het leuk om mensen uit allerlei culturen te ontmoeten? Iedereen kan komen meezingen.
De bijeenkomsten, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, zijn wekelijks (m.u.v. van de herfstvakantie) op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in Cultureel Centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen. Bel voor vragen met VIPvoorelkaar: 06 – 57 34 51 82 of kijk op www.vipvoorelkaar.nl.