De bal rolt weer in een nieuw en hopelijk normaal voetbalseizoen. Voor de leden van VV Rijen is het een nieuw seizoen met nieuwe kunstgrasvelden. De versleten oude velden 5 en 6 op sportpark Vijf Eiken zijn vervangen door nieuwe. Voorafgaand aan de bekerwedstrijd vv Rijen-‘t Zand droeg de gemeente op zondag 12 september de nieuwe kunstgrasvelden officieel over aan de voetbalvereniging.

Klaar voor de toekomst
“Vorig jaar vervingen we al de hockeyvelden op sportpark Vijf Eiken. Dit jaar hebben we de kunstgrasvoetbalvelden vervangen. Daarmee zijn de kunstgrasvelden op sportpark Vijf Eiken weer helemaal in orde om minimaal 12 jaar op te trainen en te spelen. Ze voldoen weer aan alle eisen van NOC/NSF en de KNVB. Een duurzame investering omdat wekelijks veel mensen sporten op het sportpark”, vertelt wethouder David Vermorken (sport).

Duurzaam door hergebruik
Bij de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden is veel materiaal hergebruikt. Zo zijn de nieuwe kunstgrasvelden aangelegd op de bestaande onderbouw. De infill van de oude kunstgrasvelden is opnieuw gebruikt in de nieuwe velden. Om te voorkomen dat de infill buiten het veld terecht komt, zijn rondom de velden kunststof keerplanken tegen de veldafrastering geplaatst. Deze keerplanken zijn gemaakt van gerecycled kunstgras. De oude kunstgrasmatten zijn voor recycling afgevoerd naar een bedrijf in Amsterdam. “We hebben bij de vernieuwing bewust ingezet op hergebruik van materialen. Dat is goed gelukt. Ook de oude kunstgrasmatten krijgen een nieuw leven. Wie weet komen we die straks tegen als gerecyclede keerplank bij een uitwedstrijd”, zegt de wethouder met een knipoog.

Gilze en Rijen beweegt!
Op verschillende manieren dagen we iedereen uit om te sporten en te bewegen, omdat sport en bewegen voor iedereen leuk, gezond en sociaal is. In die aanpak spelen de gemeentelijke sportaccommodaties een belangrijke rol. “De volgende uitdaging is om alle sportaccommodaties verder te verduurzamen. Maar eerst wens ik iedereen een mooi nieuw sportseizoen vol gezonde beweging toe, dat hopelijk niet meer onderbroken wordt door de coronapandemie, ” besluit wethouder David Vermorken.